Suriname Business Experience, individuele marktoriëntatietraject voor ondernemers.

Unieke begeleidingstraject  geheel het jaar mogelijk voor ondernemers, dankzij onze kantoren in Suriname en Nederland.

Wilt u  Internationaal zaken doen  en  weten welke kansen  Suriname te bieden heeft als het gaat  inzichten op het gebied van ondernemerschap ? Speciaal voor ondernemers biedt Jaya Experience (Ondernemershuis Paramaribo) de mogelijkheid voor een op maat gemaakte marktoriëntatietraject met ervaren ondernemers met verstand van zaken doen in Suriname.

Wat kunt u verwachten van deze Suriname Business Experience ? Na een intake en eventueel voor traject in Nederland krijgt u goed in beeld de mogelijke kansen in Suriname. Hierna volgt  er een vervolg traject in Suriname, in een tropische omgeving leggen we duurzame contacten met Surinaamse collega-ondernemers en krijgt u de gelegenheid kennis te maken met een aantal ondernemers in Suriname  van gevestigde ondernemingen.  Daarbij wissellen we  kennis en ervaringen met elkaar uit en kunnen bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken nemen.  Met het oog op samenwerkingen, maakt u kennis met diverse Surinaamse bedrijven die  mogelijk op zoek zijn naar een handelspartner of zinvolle samenwerking en krijgt u via praktijkvoorbeelden en diverse Surinaamse ervaringsdeskundigen een unieke kijk op het ondernemerschap in Suriname. Als ondernemer wordt u meegenomen  in een inspirerende tour langs ondernemers enindruk van het land,  business kansen en geniet u van de natuur en schoonheid land.

Het is net werken
Suriname Business Xperience draait om werken aan uw bedrijfsontwikkeling, een waardevol netwerk opbouwen en ervaren wat  internationaal zaken doen écht inhoudt  maar ook kritisch kijken naar eigen merk.  U leert een plan van aanpak vertalen naar een businessplan en geven wij directe handvaten om dit plan succesvol uit te kunnen voeren in Suriname. Daarnaast leert u de verschillende  ondernemerstools professioneel inzetten ten behoeve van uw product en onderneming en krijgt u  antwoorden op belangrijke vragen om uw bedrijf als een echte inspirerende leider te managen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Wat zijn de cultuurverschillen in ondernemen? Hoe  opdrachten binnen te halen en waar moet u op letten bij het zakendoen of exporteren? Maar ook: hoe schrijf t u een project- en plan van aanpak? Hoe  een perfecte projectteam samen te stellen ? Wat is een business case? Hoe  een plan van aanpak daadwerkelijk uit te voeren ? Waar begint u?

Duurzaam samenwerken, elkaar versterken, ondersteunen en een goede synergie zijn belangrijke pijlers tijdens deze unieke marktorientatie "Busienss Experience"

Waarin onderscheid deze  Suriname Business Experience zich van een gezamelijke handelsmissies/marktorientatie reis? Ons team van  Jaya Experience  beschikt over ruime  ondernemerservaring in Europa én in Suriname en weet hierdoor  wat er speelt, welke verwachtingen er zijn en hoe concepten worden aangenomen. Wij zetten ons eigen zinvol netwerk open voor deelnemers van de Experience  en denken actief mee. Tijdens de Business Experience plannen we  een gedegen matchmaking en bieden wij een follow-up en support in zowel Suriname als Nederland met het oog op het gewenste resultaat en bestendigen van projecten. Veel meer  als bij een regilure handelsmissie met een groep  krijgt u de media aandacht als  dit wenst  is en gericht op uw business.  In feite kunnen alle deuren  worden geopend die bij een normale handelsmissie ook van toepassing zijn. De Business Experience wordt in overleg met de ondernemer gepland en in een periode welke het beste uitkomt. 

Herkent u  een van de bovenstaande situaties en heeft u  behoefte aan nieuw inzicht en kansen voor uw bedrijf in Suriname ? Dan is deze  intensieve marktorientatietraject  "Suriname Business Experience"  wellicht iets voor u. De Busines Experience  bestaat uit een programma van vanaf 5 dagen in Suriname.

Tijdens deze 5 dagen heeft u  diverse meetinges en kunt u aan een projectplan of businessplan  werken aan doelen die  voorafgaand aan "Suriname Business Experience"  zijn opgesteld. 

Een vervolg traject  is de"Road To Suriname" voor ondernemers die daadwerkelijk hun plan willen uitvoeren in Suriname.


Tijdens  Suriname Business Experience

Programma 

De Suriname Business Experience  is op maat, zowel in vorm als in inhoud. Het wordt aan de hand van een vast dagritme aangeboden. Dit houdt in dat er zoveel mogelijk op vaste tijden wordt gegeten eten, sparringgesprekken houden, trips en momenten van rust en vrije tijd inbouwen. Deze ritme zorgt ervoor dat u als ondernemer voldoende de balans houdt tussen inspanning en ontspanning, oftewel: tussen verdieping,netwerken, plezier en luchtigheid. Natuurlijk maken we hierover samen afspraken.

Kosten 

Voor de  totale investering  voor het "Suriname Businnes Experience wordt na intake een offerte gemaakt, indien acoord  is er  een aanbetaling van 10% vooraf  (maximaal  4 ondernemers)