Export advies

Is uw bedrijf nog niet of beperkt actief in het buitenland maar heeft u wel die wens? Wilt u exporteren of juist kennis importeren? De subsidieregeling Starters in International Business (SIB) helpt MKB bedrijven met het zetten van stappen in het buitenland. Via deze regeling ontvangt u gratis vier intensieve adviessessies.

Jaya Experience voert namens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de regeling Starters International Business uit. Wij vragen samen een voucher aan en onze inzet wordt door de RVO betaald. (de ondernemers kunnen zich richten op hun vak en expertise) In een 4 a 6 adviessessies van circa 2,5 uur kijken wij samen naar het volgende:

 Wat is de achtergrond van uw bedrijf en hoe past internationaliseren hierbij?

Wat is uw sterkste product of dienst, welke doelgroep heeft u en waarin bent u       internationaal onderscheidend?

Welke landen lijken het meest haalbaar om uw product of dienst naar te exporteren? Gaat u daar zelf heen of zoekt u partners?

Welke stappen moet u zetten om uw internationale ambities waar te maken en wat kost dat in tijd en geld?

Daarnaast zoeken we voor u naar concrete marktgegevens en mogelijkheden voor financieringen of eventuele partners. Waar nodig passen we het traject aan uw uitgangspositie aan.

U kunt direct met ons een afspraak plannen: support@jayaexperience.nl

 Support & Ondersteuning

Wilt u zaken doen in Suriname en is het nog te vroeg om daar een medewerker te plaatsen? Heeft u nog geen vaste partner waarmee u zaken doet? In die gevallen kunnen wij voor uw bedrijf bemiddelen en uw bedrijf vertegenwoordigen wanneer, en zo lang, als dit nodig is.

Ons kantoor is ook gevestigd in Suriname. Wij houden uw belangen in de gaten, volgen marktontwikkelingen en zoeken naar kansen. Wij kunnen de eerste gesprekken voor u voeren met lokale partijen. Zodra het serieus wordt komt u over, wij zijn daarbij aanwezig en zorgen voor de opvolging van de afspraken. 

Wij kunnen indien nodig zorgen voor een lokaal telefoonnummer en een postadres en zo vragen lokaal opvangen. Een volgende stap is het actief benaderen van klanten. Hierdoor kunt u tegen lage kosten een serieuze aanwezigheid hebben in Suriname.


 Bedrijfs Support in Suriname

Ook wanneer u al actief bent in een markt wordt u soms geconfronteerd met onverwachte vraagstukken, problemen en uitdagingen waar uw bedrijf niet direct ervaring mee heeft. Ons Bedrijf Support  is er op ingericht om u op een praktische manier te ondersteunen in uw voorbereidingen op uw internationale expansie, de marktentree in een land of regio of bij het oplossen van problemen of vraagstukken waar u onverwacht mee wordt geconfronteerd.

Jaya Experience Bedrijf Support maakt gebruik van ervaren lokaal opererende experts in Suriname. Uw vraagstuk of probleem wordt dus direct op locatie opgelost door mensen die uw weg al bewandeld hebben en /of ervaring hebben met de vraagstukken of problemen die u ondervindt. Efficiëntie staat hierbij voorop, zodat u zich bezig kunt houden met datgene wat u moet doen: ondernemen.

Onze Bedrijf Support  biedt expertise in de volgende onderwerpen:

·         Internationale douane en import regelgeving

·         Supply chain management en optimalisatie 

·         Marktonderzoek

·         Partner / distributeur selectie 

·         Bedrijfsoprichting

·         Locatieselectie

·         Internationale juridische en belasting vraagstukken