Over de hele wereld is het midden en kleinbedrijf (MKB) een van de belangrijke factoren van duurzame economische ontwikkeling en vormen een katalysator voor innovatie, het scheppen van werk en groei. Naast het genereren van economische voordelen, zijn kleine en middelgrote bedrijven belangrijk om oplossingen te bieden voor sociale en ontwikkelingsproblemen, zoals armoede en voor het bevorderen van de groei van een duurzame economie. Veel landen erkennen de noodzaak om startups te ondersteunen door het bieden mogelijkheden en ondersteuning bij het opzetten van programma's om ondernemerschap te stimuleren.

INCUBATOR & ACCELERATOR
Volgens de definitie is de term incubator: "een organisatie die een incubatieproces uitvoert dat de versnelde groei van startups van hoge kwaliteit in succesvolle bedrijven mogelijk moet maken, door middel van de toepassing van een geïntegreerd dienstenpakket; inclusief werkplekken, coaching, bedrijfsplanning, toegang tot financiering en zakelijk netwerk, etc. "

Incubators, ook wel start-up platformen of accelerators genoemd, zijn 'broedplaatsen'. Ook wel: opstartcentrum, accelerator, innovatiehub, enz. Organisaties die een incubator starten zijn vaak of met samenwerking van universiteiten, kamers van koophandel, particuliere organisaties, beleggingsfondsen, lokale autoriteiten.

ONZE AANPAK Ondernemershuis Paramaribo stimuleert ondernemerschap en duurzame ontwikkeling in Suriname. Dit doen we door het bieden van ondernemersadvies, flexwerkplekken en co-workingspace mogelijkheden. Daarnaast starten wij een ondernemers challenge “OndernemersNest” waarbij we ondernemers een intensieve korte stoomcursus in ondernemerschap en mentor begeleiding geven. Het OndernemersNest traject wordt afgesloten met een pitch event voor investeerders, financierders en diverse netwerken.

ONZE VRAAG

Om dit project in Suriname te doen slagen zijn wij op zoek naar ondernemers met een warm hart en affiniteit met Suriname die met ons willen meedenken en samenwerken, denk hierbij aan: mentoren, banken, business angels, crowdfunding, netwerken. We zijn benieuwd naar jullie ideeën. Wie durft met ons mee te denken “Hoe het ook anders kan”.

Wij organiseren regelmatig informatie bijeenkomsten in Rotterdam en Paramaribo, wilt u erbij zijn ? Stuur ons een bericht met uw naam; emailadres en korte intro voor de uitnodiging.

Informatie samenwerking/mentorschap